Ahead skänker 26.000 kr till WWF Världsnaturfonden

I samband med att Anna-Karin S. Öjerskog startade sitt företag för två år sedan beslutade hon sig för att av varje intjänad hundralapp skulle fem kronor gå till arbetet för en bättre värld. Ahead by Anna-Karin S. Öjerskog stödjer Världsnaturfonden WWF genom att vara WWF Vänföretag och skänker även företagsgåva. Imorgon överlämnas en check på 26.000 kronor.

– Naturen är min största kraftkälla och en avgörande faktor för mina framgångar som företagare, säger Anna-Karin S. Öjerskog, företagets grundare och VD. Det är i naturen kreativiteten får näring och på tillsynes olösliga problem faller nytt ljus. Jag ser detta som en investerig, ett strategiskt beslut som bygger på mina värderingar.

Klokskapen i att beloppet grundas på omsättningen och inte på resultatet har ifrågasatts, bl.a. av ekonomiska rådgivare.

– Jag har förståelse för deras synpunkter men det finns en filosofisk tanke från min sida. När har vi människor tillräckligt med pengar? Tjänar jag 100 kronor så har jag råd att avstå 5 kronor. Tjänar jag 10 miljoner är 500.000 kronor rimligt.

Då staten fortfarande beskattar gåvor från företag går en del av pengarna till skatt, ca 18.000 kronor. Förhoppningen är att reglerna ska ändras så att hela ”femkronan” kan användas för naturens bästa.

Onsdag 26 maj kl.12 överlämnas en symbolisk check på 26.000 kr till Världsnaturfonden WWF i samband med årets Ahead lunch på Rosenkaféet i Trädgårdsföreningen i Göteborg.